Това със сигурност е най-старият детектив в света 11.07 | 20:00

Шерлок Холмс вече не е това, което беше

От iNews.bg

Един от любимите екранни детективи вече няма да е такъв, какъвто предлагат повечето хора. Знаменитият Шерлок Холмс е на цели 93 години, само че това изобщо не му пречи да е безупречен в разплитането на криминални загадки.

И ако все пак имате съмнения, ще можете да се уверите в новата американо-британска продукция за следователя. Всъщност тази версия, която в момента се снима във Великобритания, се базира на публикуван през 2005 г. роман от американския писател Мич Кълин.

В образа на Холмс в напреднала възраст ще се превъплъти британският актьор Иън Маккелън. Той е известен с превъплъщението си в шекспирови роли в театъра и киното, с ролята на Галстаф в трилогията "Властелинът на пръстените" и с участието си във филма "Богове и чудовища" на Бил Кондън, напомня БТА.

Лентата трябва да се появи по кината през следващата година. В нея ще видим как възрастният Холмс живее в селце в провинцията в Англия заедно с икономката си и нейния син. Майсторът на дедукцията се занимава с отглеждане на пчели, само че сред останалите персонажи в обкръжението му изобщо няма да открием любимия д-р Уотсън.

Шерлок заминава за Япония, само че и там не може да се раздели със страстта си към разследванията. Среща местен жител, на когото обещава да разбере при какви обстоятелства неговият баща е изчезнал в Лондон преди половин век.

1334650

Водещи