Том Ханкс стана жертва на измама 08.11 | 11:30

Застрахователният агент на звездата е печелил тайно пари на гърба на актьора

От Диана Цветкова

"Животът е като кутия с шоколадови бонбони – никога не знаеш какъв ще ти се падне." Е, тази реплика на Том Ханкс от лентата "Форест Гъмп" сега се връща с пълна сила към него.

Само че в случая актьорът е изтеглил един горчив бонбон. Оказва се, че застрахователният агент на Ханкс, Джери Б. Голдман, е бил арестуван защото е откраднал стотици хиляди долари от актьора, от музиканта Анди Съмърс и други двама богати клиенти чрез сложна измамна схема.

Според федералните Ханкс и останалите ужилени са жертва на подмолните действия на Голдман, който ги е лъгал за разходите за застрахователни полици. Той нарочно е казвал на клиентите си, че сумите са много по-големи, отколкото са реално.

Всяка допълнителна сума, която получавал, Голдман прибирал в джоба си. Оказва се обаче, че той е трупал невероятно състояние, възлизащо на 800 хиляди долара. Всичко това е успял да открадне в рамките на последните 13 години.

Застрахователният агент се опитвал да прикрие постъпките си, като изпращал на своите клиенти фалшиви копия на застрахователните полици, на които цените били увеличени с до 600%.

В момента Голдман е обвинен по 10 точки за измама и за предполагаемо изпращане на фалшиви отчети по пощата. Той е изправен пред 20 години затвор за всяка една от измамите, така че, ако бъде осъден, може да получи 200-годишна присъда.

Водещи