Триизмерни танци в стил стрийт латино фюжън 21.06 | 17:25

„Улични танци 2“ 3D тръгва по кината утре, но има специална прожекция днес

От Олга Андреева

Филмите с танци носят особена емоция и очарователност. Когато танците са 3D обаче почти имаш чувството, че самият ти танцуваш.

Тази емоция си струва да се усети с триизмерния филм "Улични танци 2", който тръгва по българските киноекрани на 22 юни, а днес ще има специална прожекция за всички денс фенове.

Сюжетът не предлага особено заплетена история, но когато идеята на филма е да напълни очите, няма и нужда.

Танцовата битка ще изправи едни срещу други две групи улични танцьори, които освен от чисто състезателната амбиция да спечелят световното първенство по улични танци, са водени и от желание за реванш.

За да бъде спечелена важната битка, в която са заложени достойнство и чест, лидерът на събраните от цяла Европа танцьори, Аш, решава да предприеме неочаквана и рискова крачка – да присъедини към брейкърите си страстната латино мацка Ева и да създаде уникалния стил стрийт латино фюжън.

На нея ѝ се налага да преодолее предразсъдъците и скептицизма на брейкърите, което, както се досещате, успява да направи повече от убедително със силата на страстния танц и сексапила на кръшното женско тяло.

В ролята на салса танцьорката, която омайва главите на половината мъже на екрана и в киносалона, влиза София Бутела, която е участвала като танцьорка в две от световните турнета на мадона (Confessions и Sticky & Sweet) и е главно действащо лице в клипа на посмъртната песен на Майкъл Джексън, "Hollywood Tonight". Фалк Хенчел пък, който влиза в ролята на Аш, е работил като танцьор със звезди като Бритни Спиърс и Марая Кери.

В лентата участват едни от най-добрите латино и b-bоy танцьори в Европа и за разлика от първия филм, в който танцуваха основно британски танцьори, в новата 3D продукция са търсени таланти от целия континент.

Иначе снимките на "Улични танци 2" са правени из цяла Европа, включително Лондон, Париж, Рим и Берлин, така че освен зрелищните танцови колаборации, ще можете да се порадвате и на красиви гледки от стария континент.

Филмът тръгва официално по кината от утре, 22 юни, но днес от 19:00 ч. може да бъде видян ексклузивно в Cinema City София, Пловдив и Бургас, но само от тези, които отидат на кино, облечени за хип хоп или латино танци.

Водещи

Най-четени