Триумфът на дамите на наградите на MTV 29.08 | 11:10

Кейти Пери, Бритни Спиърс и Лейди Гага обраха овациите на публиката

От Олга Андреева

Церемонията по раздаването на наградите на MTV за най-добри музикални видеоклипове се превърна в триумфалната нощ на дамите не само заради новината, че Бионсе ще става майка, а и заради факта, че голяма част от наградите обраха Кейти Пери, Бритни Спиърс и Лейди Гага.

Попзвездата Кейти Пери, която имаше рекордния брой от девет номинации, спечели и най-много награди на MTV – цели три, съобщи Contactmusic. Тя получи и най-желаната награда за видеоклип на годината с "Firework". Кейти беше наградена и за сътрудничество с Кание Уест за специални ефекти.

Лейди Гага спечели наградата за най-добър видеоклип при жените с "Born this Way", както и наградата за клип с послание.Тя откри шоуто в Nokia Center в Лос Анджелис, облечена като своето мъжко алтер его във видеото "You and I", посочва БТА. Изпълни версия на песента, подкрепена от група танцьори и легендарния рок китарист Брайън Мей от Queen.

Лейди Гага танцува върху пианото, пуши на сцената и дори разпръсна бира от бутилка във въздуха. Номерата ѝ бяха посрещнати както винаги възторжено от публиката.

Бритни Спиърс получи наградата за най-добро поп видео за "Till the World Ends", както и специалната награда "Авангард" за принос към музиката. За най-добра сред изпълнителите на хип-хоп беше призната червенокожата Ники Минаж за "Super Bass".

Джъстин Бийбър отнесе наградата за най-добър видеоклип при мъжете с "U Smile", а наградата за най-добро рок видео отиде при Foo Fighters за хита "Walk".

Водещи

Най-четени