Трябва ли спалното бельо да се комбинира с цялостния интериорен дизайн и ако да, как? 28.10 | 17:55

От iNews.bg

Схващането за "идеалната спалня" е строго индивидуално за всеки, в зависимост от вкус, любими цветове, стил, съчетания и т.н. От гледна точка на дизайна, спалното помещение може да бъде вашето малко и уютно гнездо или огромно пространство с легло по средата. Едно е сигурно, че това е частта от вашия дом, където можете да се отпуснете, да останете насаме съм себе си, да се заредите с енергия и нови сили. За да бъде всичко това изпълнимо, от първостепенно значение е леглото, матракът и спалното бельо да са с високо качество и да са произведени в съответствие с технологиите за здраве и безопасност.

Дългогодишните производители на спално бельо никога няма да допуснат, техен продукт да причинява неудобства при неговата употреба. Той трябва да бъде произведен от абсолютно естествен материал. Всички шевове трябва да са "ленени" , завивките трябва да имат копчета, а калъфките за възглавници, трябва да имат дълбоки джобове.

Препоръчително е комплектът спално бельо да бъде съставен, поне, от три части. Относно стилът, ако, например, върху калъфките за възглавници е изобразен голям букет цветя, то върху завивката трябва да бъдат плътно "разпръснати", а върху чаршафа – по-раздалечени.

Примерни стилове за интериорен дизайн.

Основните мотиви на романтичният стил са: изобилие и разнообразие от флорални мотиви, лято, нежност и чувственост. В такова легло ще ви бъде топло и слънчево. Мислено ще се пренесете на юг, без значение какъв е сезона навън.

Стилът, който подхожда и е специално за деца и юноши, се основава на ярки и забавни шарки, нежни, меки и деликатни материи, качествени багрила, разработени по специална формула.

Комбинациите, включващи елементи от геометричния стил са предназначени, за да удовлетворят предпочитанията на тези, които харесват абстрактния дизайн и авангардните тенденции. Всеки дизайнерски сюжет е плод на богато творческо въображение.

Друг много интересен стил е този, който създава у вас чувството, че сте на брега на морето, че усещате неговия аромат, че "виждате" вятъра в платната, привлекателната екзотика на далечните страни.

Всичко е толкова прецизно, меко и красиво!

Източник: Спално бельо БГ

 

Водещи

Най-четени