Турският певец Таркан иска да става и актьор 28.09 | 14:22

Известният комик и режисьор Джем Йълмаз ще пише роля специално за него

От Олга Андреева

Турската звезда Таркан иска да се пробва в актьорската кариера, въпреки че досега няма никакъв опит нито в телевизионни сериали, нито в кино продукции.

Певецът изразил желание да участва във филм на известния турски комик, сценарист и режисьор Джем Йълмаз, съобщи БТА, цитирайки в. "Хабертюрк".

Таркан изразил възхищение от работата на Йълмаз след негово театрално представление и му казал, че иска да играе в негов филм.

Изглежда скоро е възможно да видим певеца на екрана и в ново амплоа, тъй като идеята се харесала на Йълмаз и той казал, че ще напише роля за Таркан в някой от новите си проекти.

iNews припомня, че 39-годишният Таркан е роден в Западна Германия, но израства в Турция. Медиите в Турция го наричат принца на попа. Той е един от малкото европейски певци, който успява да постигне успех на три континента, без да пее на английски.

Издал е няколко платинени албума в кариерата си и е продал около 29 милиона албума и сингъла. Част от хитовете му са: "Şımarık" (1998), "Şıkıdım" (1999), "Bu Gece" (1999), "Kuzu Kuzu" (2001), "Uyan" (2008), "Sevdanın Son Vuruşu" (2010) и "Adımı Kalbine Yaz" (2010).

Освен това продуцира музика с компанията си HITT Music, създадена през февруари 1997 г.

Washington Post сравни ефекта на Таркан върху Турция с този на Елвис Пресли върху Америка.

Водещи

Най-четени