Търсят актриса за филм за Ейми Уайнхаус 16.08 | 13:44

Според мнозина Лейди Гага би паснала идеално на ролята

От Олга Андреева

По-малко от месец след смъртта на певицата Ейми Уайнхаус и вече са задвижени процедурите за заснемането на филм за нея.

Продуцентите на лентата, която ще разказва за кратката, но бурна кариера на Ейми, както и за проблемите ѝ с алкохола и наркотиците, вече търсят актрисата, която да изиграе главната роля, посочва Contactmusic.

Няколко телевизионни канала са влезли в контакт с родителите на певицата, която почина неочаквано в дома си на 23 юли на 27-годишна възраст, за да поискат разрешение да превърнат живота ѝ в сериал.

Според източник, близък до семейството, цитиран от в. Sun, всички актриси под 30 години ще искат да се превъплътят в ролята ѝ, но ще бъдe труднo да се избере някоя, заради отличителните черти на Ейми, вариращото ѝ тегло през последните години и, разбира се, специфичния ѝ дрезгав глас.

Лейди Гага вече прояви интерес към ролята. Още в миналото тя беше споделяла, че са я бъркали с изпълнителката на хита "Rehab”, а сега разкри, че когато научила за смъртта на колежката си, останала безмълвна 48 часа.

Източник коментира пред в. Daily Star, че за Лейди Гага, която така или иначе имаше намерения да се пробва в киното, това ще бъде идеалният дебют. "Гага боготвореше Ейми и за нея ще бъде чест да се превъплъти в идола си на голямата сцена".

Все пак обаче проектът трябва първо да бъде финансово обезпечен от копродуцентски компании в САЩ. Някои вече са проявили интерес, тъй като очакванията са, че филм за Ейми би имал сериозен успех.

Водещи

Най-четени