Ужасяващо! Вини Джоунс умира от рак 24.11 | 14:23

Актьорът страда от рак на кожата

От Кремена Бедерева

След като Хю Джакмън разкри, че е лекуван за рак на кожата, сега светът е шокиран от още една лоша новина. От същата болест страда и Вини Джоунс - екшън-звездата от Холивуд и бивш спортист.

Това разкрива самият той в интервю за британският вестник "Sun". 48-годишният бивш футболист от Лийдс, Челси и Уимбълдън, който след това направи успешна кариера в киното, забелязал за първи път през февруари странна бучка под лявото си око.

След като си направил изследвания при специалист било установено, че това е злокачествен меланом - опасна болест, от която всяка година умират над 150 000 души в света, информира "Преса".

"Рак е най-ужасната дума, която човекът е обречен да чуе - особено когато касае теб" - споделя звездата в интервюто. Когато лекарят ми каза, че имам рак на кожата, първото нещо, което го попитах бе - "От колко време го имам?". 

Вини Джоунз веднага се подложил на операция и бучката била премахната, но два месеца по-късно се появила отново - този път на тила. Нова операция и отново меланомата била отстранена. Но  сега се налага и трета операция, защото бучката отново се появила на лицето на актьора. В момента той ходи на контролни прегледи всяка седмица и съсотянието му е непрекъснато под наблюдение на специалисти. 

Джоунз споделя: "Всички злокачествени клетки досега бяха отстранени, но те се появяват отново и отново. Питам се - докога?". Той разкрива, че според него основната причина за меланомата е начина на живот, който е водил до скоро - нощни запои с много алкохол, нередовно хранене и почивка. От осем месеца обаче той изобщо отказал алкохола. Като допълнителен рисков фактор Вини Джоунз смята филмовата си кариера и преместването му да живее в Лос Анжелис, където той и семейството му били подложени на напрежението на една кариера, която изисква  огромни психически и физически усилия, за да се задържиш на върха.

Съпругата му Таня също се прегладала предлятото и установила, че и тя страда от рак на кожата. Засега тя се е подложила само на една операция и състояниието й е добро - няма рецидиви. Но тя е загрижена за бъдещето си, тъй като е в рискова група: преди 26-години е претърпяла сърдечна операция, което е наложило да пие дълго време лекарства с доста странични ефекти. Лекарите смятат, че появата на меланомата е едно от техните проявления.

Водещи

Най-четени