Уилям Шатнър иска пак да играе в "Стар Трек" 09.03 | 15:51

79-годишният актьор в момента пише книга

От Олга Андреева

Американският актьор Уилям Шатнър, който изигра капитан Джеймс Т. Кърк в няколко филма от поредицата "Стар Трек", би искал да участва в някое от следващите заглавия, информира сайтът Contactmusic.

79-годишният актьор, който наскоро изненада с телефонно обаждане екипажа на совалката "Дискавъри", споделя пред Seattle Times, че винаги ще си спомня с прекрасни чувства за филмите, в които е участвал, защото "изживяването по време на снимките беше страхотно".

Очаква се през 2012 г. нов филм от поредицата за "Стар Трек" да се появи по кината, но неговото заглавие все още не е ясно. Потвърдено е участието на актьорите Саймън Пег и Закари Куинто. В последния филм от поредицата капитан Кърк бе изигран от Крис Пайн.

На въпрос дали отново би изиграл същата роля в "Стар Трек", актьорът отговаря: "Бих искал, но мисля, че ще е трудно да се обясни как капитан Кърк рязко е остарял и изглежда като мен, а само преди един филм време е бил 185 см и мускулест."

В  момента Шатнър се занимава с писане на книга, като една от главите в нея е кръстена "Кажи "Да" на живота" и отразява убеждението на Шатнър, че хората изпускат много възможности, когато са настроени негативно. 

Водещи

Най-четени