Уилям и Кейт от восък 04.04 | 14:50

Музеят на Мадам Тюсо в Лондон показа восъчните фигури на Уилям и Кейт

От Олга Андреева

Година и половина след като обявиха годежа си и близо година след като сключиха брак, Уилям и Кейт влязоха в музея на Мадам Тюсо в Лондон.

Днес восъчните им фигури бяха представени публично, като за пред камерите бяха добавени последни щрихи по лицата им.

Фигурите на принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж са изработени по официалните снимки от годежа им - двамата са щастливо усмихнати и облечени в идентични дрехи като на 16 ноември 2010 г.

Кейт носи превърналата се в култова синя рокля с прехлупване и, разбира се, годежния пръстен със сапфир – същия, който е носила и покойната принцеса Даяна. От музея все пак изрично уточниха, че на восъчната Кейт са поставили пръстен с изкуствен камък.

Четири месеца са били нужни на скулпторите Луис Уилтшър и Стефан Мансфийлд, за да създадат двете фигури на стойност 150 000 лири, посочва сп. Hello.

Използвани са единствено официалните снимки от събитието и видеоматериали, тъй като заради натоварения си график кралската двойка не е можела да позира.

Докато фигурата на принц Уилям заменя по-ранна негова восъчна скулптура, Кейт се появява за първи път сред восъчните знаменитости.

Освен в лондонския клон, Кейт ще може да бъде видяна в още три клона на музея на Мадам Тюсо – в Блекпул, Амстердам и Ню Йорк, където ще е облечена в реплика на сватбената ѝ рокля, дело на Alexander McQueen.

Най-четени