Уилям и Кейт уважиха премиерата на новия филм на Спилбърг 09.01 | 07:39

Филмът е номиниран за наградата "Златен глобус"

От Андриян Георгиев

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт присъстваха снощи на премиерата в Лондон на новия филм на Стивън Спилбърг "Боен кон" ("War Horse"), заедно с 600 военни и ветерани и семействата им, поканени от кралската двойка, съобщава AFP.

Американският режисьор каза, че за него е чест да бъде на премиерата заедно с херцога и херцогинята на Кеймбридж. Той похвали тяхната инициатива да поканят военни и ветерани на премиерата.

"Голяма чест е, че те отделиха от времето си в полза на благотворителна организация. Прекрасна беше идеята им да поканят ветерани", каза Спилбърг, преминавайки по червен килим под дъжда на площад "Лестър".

Филмът разказва историята на коня Джоуи, отгледан в английска ферма и изпратен във Франция на бойното поле през Първата световна война. Конярят Албърт тръгва да търси коня си сред ужасите, калта и кръвопролитията на войната. 

Филмът е номиниран за наградата "Златен глобус", уточнява БТА.

Ролята на Джоуи изпълняват десетина коне от Испания и от други райони на света, а на Албърт - 21-годишният британски актьор Джеръми Ървайн.

С присъствието си на премиерата херцогът и херцогинята на Кеймбридж подкрепиха фондацията на принцовете Уилям и Хари, основана от тях през 2009 г. 

Водещи