Урок по гримиране 22.04 | 15:49

Кратък списък с някои от най-често срещаните грешки, които жените допускат в гримирането и как да ги избягвате

От Микаела Мохарамян

Случва се често гримът просто да не ни се получава. Въпреки всичките положени усилия, отделено време и безупречно старание. Въпреки десетките клипове от типа "как да”, които сме разгледали в интернет. Въпреки пълния арсенал от продукти в козметичните ни чантички. Веднъж е от бързане, друг път от неправилно съчетаване на продукти или кой знае още защо. А може би проблемът се крие именно там? В стремежа си да използваме всичко наведнъж, често крайният резултат се превръща в катастрофа и напомня по-скоро за цирковите или пък "магистралните” професии.

Тъмен фон дьо тен

Ефектът маска е може би най-разпространената грим грешка, която се среща по улиците. А той се получава именно тогава, когато не се подбере правилният нюанс фон дьо тен.

Ако искате да имате кожа, която сякаш е целуната от слънцето, тъмният фон дьо тен определено не е правилният начин за постигането на този резултат. Така рискувате единствено да се сдобиете с мургаво лице, закачено на бяла шия. Виждаме ги честичко по улиците и всички се възмущаваме, но не се знае коя от нас може да допусне същата грешка в някой хубав ден.

Вместо това по-добре използвайте фон дьо тен в нюанс, идентичен с този на кожата ви, а след това нанесете бронзираща пудра на малки участъци от носа, скулите, брадичката, челото, врата и деколтето си.

Вижте останалите съвети на Jenite.bg.

Водещи

Най-четени