Феерична приказка от „Цирк дьо Солей“ у нас 05.01 | 14:42

Световноизвестният цирк ще пристигне с 15 тира техника за спектаклите си у нас

От Олга Андреева

С помощта на 180 тона техника и технически екип от 300 души "Цирк дьо Солей" ще разкаже модерна приказка с грандиозен спектакъл у нас.

Световноизвестният цирк ще бъде в България между 3 и 5 февруари, за да представи най-новото си представление - модерната градска приказка "Saltimbanco”. Животът в мегаполиса и неговите жители е вдъхновението на създателите на спектакъла, който разказва историите на различни колоритни жители на големия град.

Чрез музика, светлини, сценография и извънземна акробатика, различните истории се обединяват във феерична приказка, посочват организаторите.

В своето пътешествие през различните истории героите La Belle и Детето не са сами, те са закриляни от Кавалерите, които със своите фенери осветяват пътя през света на "Saltimbanco”. Бароковите герои пък са предизвикателни, бунтовни и експлозивни.

Приказката "Saltimbanco” се осъществява с помощта на впечатляваща техника:

- Целият товар на продукцията е 180 тона, която идва в България с 15 тира;

- Сцената е дълга 34 метра и е широка 20 метра.

- Подпорите, на които са окачени акробатичната част, осветителните елементи и ринга, са високи повече от 183 метра.

Публиката ще има възможност да се наслади на акробатични номера с трапец и бънджи. Тези съоръжения са закрепени на 14 метра височина над сцената. "Цирк дьо Солей" е единственият, който представя тези изключително зрелищни и опасни номера от такава голяма височина.

За техническата поддръжка и безопасността на артистите се грижи екип от 300 души, като около половината от тях се наемат на местно ниво за всеки град, в който гостува спектакълът.

В София спектакълът може да се види на:

- 3 февруари (петък) - 20:00 часа

- 4 февруари (събота) - 16:00 часа и 20:00 часа

- 5 февруари (неделя) - 14:00 часа и 18:00 часа

Билети за спектакъла могат да бъдат за купени от мрежата на Ticketpro и на касата на "Арена Армеец София”.

Водещи

Най-четени