Феновете честват 80-годишният юбилей на Елвис Пресли (СНИМКИ) 08.01 | 11:20

Вижте неизвестни факти от живота на краля

От iNews.bg

Ако "кралят на рока" Елвис Пресли бе жив, то днес, на 8 януари, той щеше да навърши 80 години. Въпреки че от дълго време не е между живите, изпълненията му звучат в целия свят, а популярността му е като на съвременна музикална звезда.

Елвис е роден на 8 януари 1935 година в малка къща в щата Мисисипи. Той е имал близнак, който умира само 6 часа след раждането си, това привързва майката на Елвис още повече към него и двамата са много близки.

Още от дете Елвис е показвал музикални заложби. На 10 години печели щатски конкурс, като наградата му е 5 долара и право безплатно да се вози на въртележка. Звездата му изгрява през 1954 год., когато отива в звукозаписно студио, за да запише песен за майка си.

Тогава продуцентите го забелязват и му предлагат договор, само година по-късно Елвис е любимец на цяла Америка. 1956 год. Пресли влиза в армията, където започва сериозно да злоупотребява с наркотиците.

Когато излиза, майка му почива, което го срива и той заминава да обикаля Европа. Там се запознава с жена си Пресила. 9Месеца след сватбата им се ражда дъщеря им, а малко след това Пресила зарязва краля заради инструктор по карате.

Самочувствието на Елвис е разбито и той задълбочава проблема с наркотиците, като в същото време подема борба с тях. За смъртта му има много версии, най-популярната е инфаркт, но според близките му е свръхдоза.

Водещи

Най-четени