Филмфестът Tribeca раздаде наградите си 27.04 | 08:29

Победителите са "War Witch", "Една нощ" и "Светът пред нея"

От Олга Андреева

Филмите "War Witch", "Една нощ" и документалният "Светът пред нея" спечелиха награди на нюйоркския филмов фестивал Tribeca, основан преди десет години от Робърт де Ниро и Джейн Розентал.

"War Witch" спечели наградата на журито за най-добър сценарий и за най-добра актриса за Рейчъл Муанза, която играе 14-годишно бременно момиче, отвлечено от въоръжени бунтовници в Африка и принудено да стане войник.

Документалният филм "Светът пред нея" ("The World Before Her"), който прави паралел между жените в конкурса за красота Мис Индия и фундаменталистки хиндуистки лагер за момичета, спечели наградата за най-добър документален филм, посочва БТА.

Награда за най-добър актьор, заедно с колегата си Дариел Аречада, получи кубинският актьор Хавиер Нуньес Флориан, който играе във филм, разказващ за бягство на тинейджъри в САЩ, а по ирония на съдбата самият той изчезна в реалния живот на път за фестивала.

Флориан последно бе видян на летището в Маями, където изчезна с актрисата Аналин де ла Руа де ла Торе, която му партнира във филма "Една нощ".

Той не се появи, за да раздели наградата си от 2500 долара. Смята се, че двамата са имигрирали в САЩ от родната си Куба. 

Най-четени