Хайди Клум с благородна награда 19.05 | 22:05

Името ѝ е "Кристален кръст"

От Таньо Давчев

Супермоделът Хайди Клум получи наградата "Кристален кръст" от Американския Червен кръст за благотворителната си дейност, съобщи Movieweb.

Клум работи с Червения кръст от 10 години, отбелязва БТА. Моделът, станал телевизионна знаменитост, обаче получи специално признание за работата си в полза на пострадалите от урагана Санди, който удари източното крайбрежие на САЩ през 2012 г. Хиляди хора останаха дни наред без дом и електричество, след като силни ветрове и дъждове връхлетяха ройона.

"Опитахме се да възстановим щетите - заяви Хайди Клум на церемонията във Вашингтон. - Разполагахме с огромен камион, който натъпкахме с одеяла, пелени, детски дрешки и играчки.

Толкова много хора изгубиха всичко - беше голяма бъркотия. Червеният кръст притежава инфраструктура, която помага на нуждаещите си. Когато е попаднал в толкова отчайваща ситуация, когато е настанен в болница заедно с децата си, човек се променя. Последствията от бедствието бяха показани по телевизията, но когато виждаш мъката по лицата на хората, които са загубили всичко, нещата са различни."

Водещи

Най-четени