Хакери откраднаха неиздавани песни на Майкъл Джексън 05.03 | 15:28

Sony стана жертва на най-голямата хакерска атака срещу звукозаписна компания

От Олга Андреева

На фона на отново появилите се информации в световните медии доколко песните в посмъртния албум на Джако, "Michael” са изпети от него, сега се появи скандалната информация, че хакери са откраднали всичките му неиздавани песни.

От Sony съобщиха, че над 50 000 парчета на стойност 160 млн. лири, включително и никога нечувани песни на покойния певец, записани с Will.i.am и Фреди Меркюри, са били откраднати при хакерска атака, която е най-голямата, извършвана някога срещу звукозаписна компания, съобщи MusicRooms.

Източник е заявил пред Sunday Times, че всичко, което Sony са купили от наследниците на Джексън, е било компрометирано.

Звукозаписната компания купи правата да продава цялата дискография на Майкъл през март 2010 г., по-малко от година, след като певецът почина след поглъщането на смъртоносна доза пропофол.

Стойността на сделката достигна рекордните 250 милиона долара, която даде на Sony правото да издаде до десет нови албума на Краля на попа, включително с неиздавани негови песни.

Според MusicRooms вече има двама задържани по случая с хакерската атака и те дори са дали показания на Острова на 2 март. 26-годишният Джеймс Маркс и 25-годишният Джеймс Маккормик са отрекли да имат нещо общо с кражбата и са били пуснати под гаранция. Ще бъдат изправени пред съда следващия януари.

Не за първи път компютърни пирати проникват в сървърите на Sony. През 2011 г. хакери откраднаха личните данни на над 70 милиона потребители на платформата Sony PlayStation Network.

Водещи

Най-четени