Хакери се възползват от смъртта на Ейми Уайнхаус 20.10 | 16:43

Twitter акаунтът на кръщелницата на певицата бе хакнат

От Елена Кирилова

Безсърдечни хакери се възползват от смъртта на Ейми Уайнхаус, като призовават феновете да изтеглят "неиздавана песен", изпълнявана от покойната певица, а линкът е свързан с компютърен вирус, съобщава Contactmusic.

На 19 октомври кръщелницата на Уайнхаус, Дион Бромфилд, стана обект на кибер атака и нейната парола в Twitter бе разбита.

Малко след това нейните 62 000 последователи в социалната мрежа бяха бомбардирани със съобщението: "Една от неиздадените ми песни с Ейми Уайнхаус – Изтегли тук". Адресът обаче води директно към компютърен вирус, а не до обявената песен.

15-годишното момиче бе принудено да използва страницата си във Facebook, за да предупреди феновете, че могат да станат жертва на измама.

"Хора, моля ви игнорирайте всичките ми туитове от страницата ми в Twitter. Тя беше хакната! Отвратителни хакери! Моля не отваряйте никой от линковете, докато не го оправят", гласи предупреждението на Бромфилд.

Ейми Уайнхаус бе открита мъртва в дома си в Лондон през юли. По-късно този месец се очаква следствието да установи и съобщи причината за смъртта на певицата.

Водещи

Най-четени