Хари Потър е по-богат от наследниците на британската корона 18.10 | 17:59

Всеки един от принцовете е с милион по-беден от Даниел Радклиф

От Георги Тотев

Младият британски актьор Даниел Радклиф, по известен с ролята си на Хари Потър в едноименната поредица, е по-заможен от бъдещите наследници на кралската корона на Великобритания – принцовете Уилям и Хари, разкрива последното издание на The Financial Times.

Състоянието на младия актьор възлиза на 45 милиона паунда, което е с цял милион повече от това на всеки един от принцовете.

Факт е, че Даниел се снима и в последните части на филма „Хари Потър и даровете на смъртта“ , които се очакват да бъдат най-успешните откъм финансови приходи в световен мащаб.

Само на 21 години Радклиф притежава и значително недвижимо имущество – два имота в Ню Йорк и апартамент в Лондон. Той вече е пожънал слава, с която малцина негови по-възрастни колеги в киното могат да се похвалят. Младият британец има 20 отличия и още 25 други номинации, влиза в класациите за най-секси филмова звезда, за най-влиятелна личност, за най-горещ актьор и за най-популярна звезда.

Само на 16 години Даниел Радклиф става първият човек, в чиито вени не тече кралска кръв, сдобил се със собствен портрет в Националната портретна галерия на Великобритания.

Въпреки славата на магьосника Хари Потър, Радклиф твърди, че води живот на съвсем „простосмъртен” младеж. Ходи на кино с приятели, слуша любимата си музика, след работа намира време за уроци, книги и срещи с връстници и се наслаждава на младостта си. В същото време отделя големи суми за благотворителност, участва в обществени кампании и не позволява на славата да замъгли съзнанието му. 

Водещи

Най-четени