Холивудските звезди блестящи в червено и черно 14.01 | 17:45

Фаталният чар доминираше на червения килим

От Мартина Панайотова

Холивудските звезди избраха за своите тоалети най-дръзкото червено и черното и напомниха за отминалата епоха на знойните сирени на червения килим на наградите "Златен глобус".

На маково червено - модния цвят за пролетта, заложиха Дженифър Лорънс, Клеър Дейнс, Марион Котийар, Зоуи Дешанел, Дженифър Гарнър.

"Червеното е класика от разцвета на Холивуд, когато го избираха най-бляскавите звезди - каза модният експерт Сам Сабоура. - То е пищно и силно, а с този маков нюанс е свежо, младежко, модерно".

В необичайно хладното за Калифорния време черното, избрано от Джулиан Мур, Адел, Салма Хайек, Джулиана Маргулис и Рейчъл Вайс "беше точно на място в студа, а освен това елегантно и шик", допълни Сабоура.

В контраст с червеното бяха бледи цветове, като бялата рокля на Ан Хатауей и прасковените тонове, предпочетени от Ейми Адамс, Меган Фокс, Хейдън Панетиър. Ефектът, по думите на Бронуин Барнс от "Ентъртейнмънт уикли", беше като "огън и лед.

"Без значение какъв е цветът, всички рокли бяха с проблясващи елементи, като кристали, пайети, мъниста", обърна внимание тя, цитирана от БТА.

Преобладаващият стил на червения килим беше романтичният, каза стилистката Елшейн, която работи за Карли Рей Джепсън и Ребъл Уилсън. Според нея той е на "женска невинност, без нищо твърде разголено, но подчертавайки достойнствата на тялото".

Наградите "Златен глобус" са първата голяма церемония от новата година, която се излъчва по телевизията. Протоколът за нея не е толкова строг, както за наградите "Оскар", които се връчват в театрална обстановка.

"Дрескодът, а и самата церемония, са по-неофициални и затова виждаме както традиционни официални рокли като на Никол Кидман, така и по-къси и раздвижени, като на Марион Котийар и Танди Нютън" - каза Барнс.

Най-силен претендент за модната корона тази година е Дженифър Лорънс, каза Сабоура. Той описа нейната рокля "Диор от кутюр" като "зашеметяваща".

Джесика Частейн обаче предизвика неговото неодобрение с роклята си в бледо зелено, въпреки че цветът е сред модните за пролетния сезон.

"Роклята й стоеше лошо и изглеждаше раздърпана - каза той. - Тя с нищо не подчертаваше красотата на тази свръхталантлива звезда".

Разгледайте звездите в техните тоалети в галерията на Jenite.bg.



Водещи

Най-четени