Чарлз имал притеснения относно сватбата си с лейди Даяна 14.08 | 14:01

Принц Чарлз се ожени на лейди Даяна през юли 1981 година

От iNews.bg

Британският престолонаследник принц Чарлз се притеснявал от развод още преди сватбата си с лейди Даяна, стана видно от негово писмо от 1980 година, предложено за продажба в САЩ, съобщава AFP.

"Надявам се, че сте преодолели травмата от вашата сватба и развод, последвали за толкова малко време!", пише синът на британската кралица на Джанет Дженкинс, която работела през 1975 година в британското консулство в Монреал. "Слава Богу, вие сте открили тази грешка навреме и не сте имали семейство!", добавя принцът.

"Лично за мен да изградиш семейство и да направиш подобна грешка е нещо, което дълбоко ме тревожи!", доверява кралската особа.

Ръкописното писмо с герб от замъка Уиндзор, дълго седем страници, беше предложено за продан от колекционерката Алиша Каръл в Лос Анджелис за 3 900 долара. То е част от пакет с шест писма, написани от принц Чарлз до Джанет Дженкинс, които тя впоследствие продала на американската колекционерка.

 

Принц Чарлз се ожени на лейди Даяна през юли 1981 година, а се разведе с нея през 1996 година, една година преди трагичната й кончина в Париж, припомня агенцията.

Водещи

Най-четени