Шестима наследници ще спорят за имането на Принс 27.04 | 11:52

Легендарният певец не остави завещание, сестра му пита съда кой ще се занимава с неговите авоари

От iNews.bg

Принс, който почина внезапно миналата седмица, не е оставил завещание, става ясно от съдебни документи, подписани от сестра му Тайка Нелсън.

В тях тя настоява да бъде назначен съдебен посредник, който да се занимава с делата на Принс след смъртта му. От документите става ясно още, че той има шестима наследници, но стойността на притежаваното от него имущество и авоари засега остават неизвестни.

Знае се само, че стойността само на музикалните му изпълнения е повече от 500 милиона долара. Принс беше кремиран на частна церемония в петък.

Финансов скандал се оформя около починалия легендарен музикант Принс. Първоначално бе съобщено, че неговото състояние ще отиде при "Свидетели на Йехова", но се оказва, че не е оставил завещание, и сестра му Тайка Нелсън се обърна към съда да назначи управляващ неговите активи.

"Не знам за наличието на завещание и нямам основания да смятам, че починалият е имал завещания под каквато и да е форма", написа Тайка Нелсън в иска към съда в щата Минесота.

Наследниците на Принс "могат да наследят значителни суми", макар общият размер на наследството да не е определен засега. Тайка Нелсън е единствената близка роднина на 57-годишния певец, издъхнал на 21 април.

Водещи

Най-четени