Шефката на Disney/ABC най-влиятелна в развлекателния бизнес 08.12 | 10:53

Ан Суини е на върха за втора поредна година

От Нели Минчева

Президентът на телевизионната група Disney/ABC Ан Суини оглави годишната класация на 100-те най-влиятелни жени в развлекателната индустрия, съставена от списание Hollywood Reporter.

Суини е на първо място за втора поредна година, защото ръководената от нея компания се оказа на висота по всичките три главни критерия.

Оборотът на медийните подразделения на Disney през 2009 г. надхвърли 17 млрд. долара, размерът на активите възлезе на 61 млрд. долара, а самата Суини ръководи около 10 хил. души.

В тройката на най-влиятелни дами в Холивуд са също съпредседателката на Съвета на директорите на компанията Sony Pictures Entertainment Ейми Паскал и ръководителка на Universal Cable Entertainment Бони Хамър.

Телевизионната водеща и собственик на Harpo Studios Опра Уинфри е на 4-та позиция в класацията на най-влиятелните дами на Холивуд.

В Tоп 10, а и почти в цялата класация, са попаднали дами, които управляват водещи компании в развлекателната индустрия. Звездите от екрана са намерили място от третата десeтка надолу.

Анджелина Джоли е на 26-то място, а Сандра Бълок на 29-то.

На последно място в топ 100 са сестрите Кардашиян - Ким, Кортни и Клое.

Водещи

Най-четени