Шефът на Gucci даде 20 млн. паунда за дом с две спални 14.11 | 18:06

Новата придобивка на Франсоа Пино е в Лондон

От Нели Минчева

Френският милиардер, основал компанията PPR, която притежава марките Gucci, Stellа McCartney, Yves Saint Laurent и др., се сдоби с нов дом, съобщава британското издание Telegraph.

Франсоа Пино е избрал да обитава луксозна къща с две спални в Лондон, за която е заплатил 20 млн. паунда (23,3 млн. евро).

Къщата се намира в квартал "Челси", в югозападната част на британската столица, и цената ѝ наистина изглежда твърде солена за пространството, което предлага на притежателя си. Според вестника обаче имотът си има други предимства.

Така например вдигнатата през 1868 г. сграда е преустроявана и модернизира много пъти, а и предишните ѝ собственици също са били известни личности, оставили от своя колорит в интериора.

Пино е един от двамата най-богати хора във Франция. Той е отказал да коментира официално новата си придобивка, но е уточнил, че смята да продължи да плаща данъци в родината си, а лондонската му къща няма да се води постоянният му адрес.

Продажбата е много добра новина не само за пряко участвалите в нея, но и за целия недвижим пазар в Лондон, който постепенно възвръща силата, след като се намираше в окаяно състояние напоследък. Огромна роля за подобряването на положението имат именно сделките с чуждестранни богаташи.

Водещи

Най-четени