Шехерезада лудо ревнувала своя Онур 24.11 | 07:23

Актрисата Бергюзар Корел се притеснила от любовните сцени в нов филм, в който ще участва съпругът й Халит Ергенч

От Любомир Тасев

Изпълнителката на ролята на Шехерезада от турския сериал "1001 нощи" Бергюзар Корел ревнува съпруга си Халит Ергенч от екранните му партньорки.

Халит Ергенч ще играе султана Кануни Сюлейман (Сюлейман Великолепни) в подготвяната поредица "Великолепният век". След като прочела сценария обаче, Бергюзар се притеснила заради любовните сцени между султана и неговата съпруга Хюррем.

Султан Сюлейман, най-дълго управлявалият Османската империя владетел (36 години), е известен със страстната си любов към Роксолана. Тя е украинка, която идва в двореца като наложница, но след това става любимата съпруга на султана и има безгранична власт над него. Роксолана приема исляма под името Хюррем Султан.

Голяма част от сценария се върти около тази тема. Засега още не е определена кандидатката за ролята на Хюррем султан. Затова с интерес се очаква коя ще бъде тя. Предполага се, че изборът няма да е лесен, като се има предвид ревността на Бергюзар.

Халит Ергенч игра с три жени във филма "Горчива любов" (Джансу Дере, Сонгюл Оден и Езги Асароглу). Но Бергюзар тогава нямала нищо против, понеже те са нейни приятелки.

Междувременно, за ролята на Роксолана се споменаваше името на Фахрие Евджен, която играе сестрата Неджля в турския сериал "Листопад". Тя обаче отпадна поради възражения на сценаристката Мерал Окяй.

Халит Ергенч се подготвял много усърдно за ролята. Той е отслабнал с около 20 кг.

В същата поредица в ролята на майката на султана ще играе Небахат Чехре, много впечатляваща актриса, която нашумя с ролята на майката на Бихтер в сериала "Забранена плът", чието излъчване ще започне скоро по bTV.

Бергюзар сега се снима в сериала "Безкрайна песен", където неин партньор е Бюлент Инал. Снимките са в Чешме.

За да бъдат заедно, Халит Ергенч и синът им Али също се преместиха да живеят в Чешме.

Водещи

Най-четени