Шиан Евънс от Kosheen: Моето вдъхновение е синът ми 13.12 | 17:02

Какво разкрива вокалистката на емблематичната група преди концерта и у нас

От Кремена Бедерева

Kosheen - една от емблемите на съвременната електронна сцена, често се асоциира с гласа на прелестната си вокалистка Шиан Евънс. Невероятният й глас ще може да бъде чут на живо и от българската публика. Това ще стане на 23 декември, в рамките на Solar Christmas, на "Арена армеец”.

"Отгледана съм в планините в Уелс, където музиката е изключително важна. Пеех в църквата, където дядо ми свиреше на пиано. Той ме научи да пея и на него дължа всичко. Майка ми също е надарена с много красив глас. Спомням си как пуснах на дядо първия си албум и той не го хареса! Но пък страшно хареса втория, Kokopelli", споделя Шиан в едно откровено интервю за Jenite.bg.

"Имахме късмет да проправим своя собствена пътека. Не се ограничаваме в един музикален жанр и така създадохме свой собствен стил. В последния ни албум усетих, че този стил е засенчен от така наречените трикове на продуцирането. Трябваше да се справим с някои проблеми, които възникнаха след напускането на Дарън Декоудър Бийл. Случва се така, че взаимоотношенията трябва да бъдат променяни, за да оцелеят толкова дълго, колкото при нас", спомня си вокалистката.

Тя разкрива, че планира самостоятелен албум в началото на следващата година. "Често песните, които записвам с Kosheen, впоследствие биват ремиксирани и така излизат от контекста на първоначалната концепция. Затова очаквам с нетърпение да запиша отново някои от тях, така както са били първоначално замислени."

Споделя, че нейното постоянно вдъхновение е синът й и неговите стремежи. Той притежава изключителни храброст и кураж и постиженията му са отражение на неговата отдаденост към нещата, с които се занимава и тя много се гордее с него.

Какви други таланти има красивата Шиан, какви тайни за себе си разкрива вижте в цялото интервю в Jenite.bg.

 

 

Водещи

Най-четени