Щерката на Мангъров се оказа страхотна красавица СНИМКИ 15.02 | 08:00

Елена е учила и бизнес администрация и икономика в суперскъпия частен Американски колеж в Благоевград, където годишната такса за обучение е 12 хиляди долара

От iNews.bg

Добилият огромна популярност с прокламирането на твърдите си убеждения, че К-19 е неособено тежка инфекция Атанас Мангъров се оказа, че има за щерка истинска хубавица. Младата дама, която работи като фармацевт в частна компания, е наследила най-добрите черти от майка си и баща си.


За нея доц. Мангъров казва, че му е като сестра и признава, че Елена му е слабост.

Тя е завършила фармация в Медицинския университет в Пловдив, а справка с биографията ѝ показва, че преди това е учила същата специалност в столицата на съседна Македония – Скопие. 



Фармацията обаче не е първият ѝ избор след завършването на средно в Първа английска гимназия София. Елена е учила и бизнес администрация и икономика в суперскъпия частен Американски колеж в Благоевград, където годишната такса за обучение е 12 хиляди долара.



Доц. Мангъров не обича фокуса на медиите да пада върху личния му живот.  Със съпругата му Ана към момента са разделени, но продължават да се виждат.

В едно от редките си изказвания доцентът определя съпругата си като "засукана красавица".

Всъщност двамата се запознават още, докато са студенти. Тогава той има нужда от помощ и търси някой, който да попълва статистическите му данни. Оказва се Ана, с която заживяват заедно. 



"Някой ми каза, че има една засукана красавица, която много разбира. И аз отивам при нея и ѝ казвам: "Ето това са данните и ще си платя". И тя седна да ги прави.

Първа таблица, втора, трета таблица и после се родиха децата. Така и не си платих", разказва през смях Мангъров, като отбелязва, че не се е оженил за софиянка за жителство, а по любов.

Ана има син - Борислав от първия си брак, в момента той живее в САЩ и има задоволителен социален статус. Младият мъж обича да отосяда в луксозни ски курорти, когато е в България. 



Другите двама синове на Мангъров обаче са лекари. Роденият през 1988 г. Христо завършва средното си образование в столичната 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", а после учи медицина в Медицинския университет в София.

Дипломира се през 2015 г., а година по-късно печели конкурс и е избран за редовен специализант в Клиниката по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицинския институт на Министерството на вътрешните работи (МВР-София). Макар да е млад, е съавтор на над 16 научни публикации в международни научни списания и е асистирал в над 300 операции.

Брат му Илия, с когото са близнаци, пък е наследил едната от двете специалности на своя баща – педиатрията, пише блиц. Той работи в отделението по неонатология в СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев”, София, и също често взема участие в научни конференции.

Водещи