Юън Макгрегър в кампания на УНИЦЕФ 04.04 | 12:13

Кампанията има за цел да помогне на бременни жени в страни от Третия свят

От Олга Андреева

Звездата от "Трейнспотинг" Юън Макгрегър, който от години е посланик на добра воля към УНИЦЕФ, сега започва нова кампания, този път - в помощ на бременните жени в страни от Третия свят, съобщи сайтът Contactmusic.

Шотландският актьор призовава феновете си по целия свят да закупят специалния пакет "Deliver a Baby" на цена от 38,40 долара, който съдържа най-необходимите пособия, нужни по време на едно раждане.

"Несправедливо е 1 000 майки да умират всеки ден и причината за тяхната смърт да е бременността им или раждането. Призовавам хората да помогнат като подкрепят УНИЦЕФ и заплатят "Deliver a Baby" пакет и така спомогнат за доставянето му на нуждаеща се майки по света", призова Юън.

Актьорът даде личен пример като подари такъв пакет на майка си за деня на майката (който се отбеляза вчера, 3 април, във Великобритания).

"Ще покажа на майка ми колко много значи тя за мен като ѝ подаря по-различен подарък. Той ще е в помощ на друга майка и новороденото ѝ дете и ще им даде шанс да имат общо бъдеще", заяви Макгрегър.

 

 

Водещи