Левски вече на победа разстояние от финала в баскетболния шампионат 13.05 | 20:41

Днес столичният тим победи за втори път отбора на Ямбол, с което и взе аванс от 2-0 победи в полуфиналната серия

От Константин Симидчийски

Отборът на Левски се намира на само победа разстояние от класиране на финала в Националната баскетболна лига, след като днес възпитаниците на Константин Папазов поведоха с 2:0 победи над тима на Ямбол в своята 1/2-финална серия.

Срещата се изигра в София, а домакините от Левски се поздравиха с успех с 68-53. Следващият двубой между двата тима ще се проведе в ямболската зала "Диана" в понеделник, а Ямбол трябва да спечели задължително, за да остане в серията.

Първата част на днешния мач бе изключително ниско резултатна, а след края й светлинното табло показваше резултат 16:16. След това обаче Левски започна да демонстрира по-добра игра, записвайки и силна серия от 16:0 точки, което доведе до резултат 34-21 за домакините в края на втората десетка.

До края баскетболистите на Тити Папазов така и не изпуснаха инициативата в срещата, докато гостите от Ямбол вече трудно можеха да наваксат допуснатия пасив в сблъсъка. Най-резултатен за Левски отново бе американецът Арън Харпър с актив от 13 точки, към които той добави 9 борби и 5 асистенции.Доналд Коул се включи с 12 точки и 4 овладени топки, а Стефан Георгиев записа 10 точки и 6 борби.

Станислав Говедаров бе над всички за ямболии със своите 25 точки, но те не бяха достатъчни за успех. Стоян Петков пък завърши с дабъл дабъл от 10 точки и 11 овладени борби.

Водещи

Най-четени