Левски ще търси голове в Казахстан 11.07 | 09:24

"Сините" излизат за победа ако искат да се спасят от нов срам в Европа

От Краси Киров

Отборът на Левски излиза днес от 16:00 часа българско време на стадион "Централний" в Павлодар, за да се изправи срещу казахстанския Иртиш в среща реванш от първия кръг на Лига Европа.

Първият двубой в София премина под диктовката на "сините", но двата отбора не успяха да се победят и дори не си отбелязаха гол.

Голямата цел пред Левски е да не запише пореден срам в европейските си участия ако отпадне от поредния анонимен отбор.

Вижда се вече, че българските отбори не преминават лесно дори първия предварителен кръг на този турнир, което е много обезпокоително. Левски има нужда поне от равенство с отбелязване на голове, ако не иска да отпадне на този ранен етап.

Отборът на Иртиш само веднъж е преминавал първия кръг на Лига Европа през сезон 2011/2012, когато се справи с полския Ягелония.Последната победа на Левски като гост в Европа е срещу Дъндок от 2010 година.

В лагера на Левски всички са оптимисти и сигурно са си взели поуките от първата среща. "Сините" определено бяха по-класния отбор, но липсата на шанс и на игрова практика попречи на футболистите да отбележат поне един гол.

Николай Митов ще направи няколко промени от първия двубой преди седмица. Очаква се Станислав Ангелов да бъде заменен от Даниел Димов. Митов може да реши да върне Пелето в халфовата линия.

976886Новото попълнение Рамон Лопес най-вероятно ще започне по дясното крило след добрите изяви предния мач. Гари Родригес ще бъде отляво, а Кристовао Рамос зад нападателя Жоао Силва.

Митов ще трябва да направи и една принудителна смяна, и да пусне в игра Орлин Старокин на мястото на Нуно Пинто.

Треньорът на Иртиш даде почивка на цели 9 футболисти от титулярите в двубоя в шампионата през уикенда.

Това означава, че казахстанците искат да бъдат готови на пълни обороти за мача с Левски. Домакините ще разчитат на познатата си тактита с наситена защита и средна линия като ще пробват с контраатаки да изненадат българската отбрана.

Двубоят започва от 16:00 часа и ще може да бъде наблюдаван по Нова Тв.

Водещи

Най-четени