Лудогорец започва битките в Европа срещу Слован (Братислава) 17.07 | 09:20

Шампионите излизат от 21:15 часа в първи мач от Шампионската лига

От Краси Киров

Шампионът на България Лудогорец започва тази вечер втория си поход към групите на Шампионската лига.

Възпитаниците на Ивайлов Петев излизат от 21:15 часа в Братислава срещу местния Слован в първа среща от втория предварителен кръг на турнира.

Шампионът на Словакия не изглежда толкова силно име като това на Динамо (Загреб) от миналата година, когато разградчани отпаднаха много злощастно след като надиграха съперника.

За Лудогорец друга алтернатива освен победа в сблъсъка няма, а тя може да дойде след добра игра и добър резултат в Братислава. Това е ясно на всички в отбора и те няма да очакват реванша за да решат всичко.

Наистина отборът на Лудогорец не показа същата комбинативност и бързина както миналата година, но от началото на сезона е имал само един официален мач (този с Берое за Суперкупата).

Шампионите се разделиха с някои основни играчи като Емил Гъргоров, Станислав Генчев и Гулдан. Все пак в тима пристигнаха футболистите Мишел Платини и Христо Златински, които могат да запълнят дупките.

Трябва да добавим и наказанието на Мирослав Иванов и Марселиньо от миналия сезон като и двамата пропускат първия мач в евротурнирите.

Най-неприятната новина за Лудогорец обаче дойде само преди два дни, когато стана ясно, че централния защитник Александър Барт е получил контузия и ще пропусне срещата.

Сега възможностите пред Петев са много малки като се очаква да пусне двойка централни защитници Козмин Моци и Теро Мантула.

Мишел Платини ще води атаката на отбора като зад него се очаква да бъде пласиран Ешпиньо. Светослав Дяков и Христо Златински ще бъдат двойката централни халфове. Иван Стоянов и Мишо Александров ще помагат по крилата на атаката на отбора.

Тактиката на словаците в този мач ще бъде съсредоточена към това да не получат гол. Домакините се надяват да започнат с домакински натиск с подкрепата от трибуните и да отбележат ранен гол, който да запазят до края на мача.

Срещата между Слован (Братислава) и Лудогорец (Разград) ще започне в 21:15 часа и ще бъде предавана пряко по TV7.

Водещи

Най-четени