„Деспасито” ли е новият ни химн? 05.10 | 12:54

Грешката първо е забелязана от потребителя Кейси Нютън

От iNews.bg

Според вграденото приложение с изкуствен интелект "Сири” (Siri) в продуктите на "Епъл” (Apple), което трябва да помага всячески на потребителите, латино хитът "Деспасито” (Despacito) е национален химн на България, информира бТВ.

Не е ясно колко дълго програмата е давала грешния отговор, както и на какво се дължи объркването. Проблемът вече е отстранен, но това се случи след като за него писаха водещи технологични сайтове в света.Грешката първо е забелязана от потребителя Кейси Нютън, когато пита "Сири” кой е националният химн на България. За негово учудване прозвучава латино хитът на Луис Фонси и Деди Янки.

Линк към известната песен имаше и в профила с обща информация за България, който "Сири” показва на телефоните и таблетите на "Епъл”.Потребителят е отправил запитване към компанията за грешката, но не е получил отговор.

Според експертите от "The Verge” объркването вероятно идва от това, че латино хитът е бил много търсен от български потребители в търсачката Bing на "Майкрософт” (Microsoft), която беше използвана като основна от "Сири” до миналата седмица, когато от "Епъл” я смениха с "Гугъл” (Google).

Водещи