„Зелено“ хоби – малки еко светове 22.07 | 17:59

Или какво може да измайстори човек с един терариум и много артистичност

От Нели Минчева

Какво си представяте, когато чуете думата "терариум"? Отхвърлете мислите за паяци и змии и вижте нещата от друг ъгъл.

Оказва се, че две дами, американски, превръщат терариуми в еко светове с миниатюри герои – едно интересно хоби за всички с афинитет към "зелената" идея, красивите неща и мечтанията.

Двете приятелки и артистични души се казват Мишел и Кейти, пише FitWell.bg. След като успяват да натрупат впечатляваща колекция от малки, зелени пейзажи с герои сред тях, жените решават, че е време да ги споделят и с останалите. Нещо повече: предоставят възможност на всеки да създаде собствен "аватар", стига да иска.

За целта са нужни куп камъчета, пръст, трева и... герои - всичко това, любезно осигурено от двете приятелки, на скромната цена от 25 долара.

"И двете сме артисти по душа, така че терариумите бяха предизвестено събитие, логично следствие от общото ни хоби", разказват Кейти и Мишел.

"Почувствахме обаче, че това малко изобретение бързо ще спечели много почитатели. Беше "терариум любов" от пръв поглед! След като препълнихме рафтовете догоре с живот в стъкло, решихме да ги разчистим, като започнем да го продаваме."

Много скоро сред първото си представяне пред публика миниатюрните еко светове се сдобиват с многобройни почитатели.

Повече снимки на прочутите терариуми и цялото интервю може да видите тук

Водещи

Най-четени