„Игра на тронове“: Над милион нелегални гледания при старта на новия сезон 26.04 | 11:06

Сериалът е най-пиратстваният и за 2015-а, сочи годишна класация

От iNews.bg

Над 1 милион души са гледали нелегално "Игра на тронове” при старта в неделя вечер на новия сезон на култовия сериал – той започна при небивала активност на интернет-пиратите.

От сайтовете за споделяне на файлове отчитат, че "Игра на тронове” отново има шансове да заеме първото място в нежелана класация. Вече няколко пъти сериалът е обявяван за най-пиратствания в света.  Филмът налага и нови тенденции в интернет пиратството. Обикновено, само 10 на сто от свалените по този начин сериали са във висока резолюция. При "Игра на тронове”, този процент е над 50.

През 2015-а интернет пиратство понесе няколко тежки удара, вследствие на което се сбогувахме с някои от най-големите торент сайтове за филми и сериали – дори братята руснаци бяха попритиснати, след като беше ограничен интернет достъпът на милиони потребители до най-популярните им тракери, напомня TorrentFreak.

Фронтът удържа емблемата на интернет пиратството The Piratе Bay, който успява да се завърне, въпреки ежеседмичните атаки. Но дори той да падне, алтернативи – бол, а количеството "споделени” филми и сериали през 2015 г. е по-голямо от всякога. Доказателството е традиционната годишна статистика на Excipio, която се предвожда от "Интерстелар” с впечатляващите 46,8 млн. нелегални сваляния.

TorentFreak представиха и класацията с най-пиратстваните сериали (според най-гледания им епизод), която за 2015-а тя се предвожда от "Игра на тронове” - финалният епизод на предишния сезон  е бил свален над 14 млн. пъти срещу 8,1 млн. официални гледания.

 

Водещи

Най-четени