Какво става, когато платиш студентския си заем кеш? 24.05 | 14:18

Американец хвърли в шок банкови служители, внасяйки 114 хил. долара в брой

От Филипа Тодева

Скоро в интернет се появи снимка на касов бон, издаден за платен студентски заем, равен на 114 000 долара, и то платени в брой, съобщи Yahoo.

Дипломираният юрист в Университета в Торонто през 2009 г. Алекс Кенжеев съобщи за Business Insider, че чекът за 114 000 долара е бил последният дълг, който му останал от общо 190 000 долара заеми, които е взел по време на обучението си.

Младежът работи във фирма в сферата на рисковите инвестиции и от дълги години насам отделя голяма част от заплатата си в отделна сметка, с която да си покрие дълговете.

Когато го питали защо в брой, а не по банков път, е решил да се разплати, Алекс обяснил, че не е искал да докаже някаква гледна точка, относно несигурността на картовото плащане, нито да се изфука. Той просто го е направил, защото решил, че ще е много забавно, но се е оказало, че от банката не мислят така.

Когато Кенжеев се появил в Royal Bank of Canada, където е дебитната му сметка, с искането парите да му се дадат в брой, главният мениджър на банката му отказал. Казали му, че трябва да плащат такса за транспорт, за да ги доставят в брониран камион.

Говорителят на центровете обяснил обаче, че докато в банката се взимат предпазни мерки за големи парични тегления, не е нужно да се поръчва брониран камион, освен ако клиента не изяви специално желание за това или има строг график за получаване на средствата.

В крайна сметка Алекс се отървал от таксата за превоз, но трябвало да изчака три дни, докато получи парите си.

С банкнотите, прилежно прибрани в художническа торба, той вървял две пресечки до Scotiabank, от където е изтеглил заема. Когато отишъл в банката, той просто поставил торбата на земята. Отначало мениджъра на банката отказал да приеме тази форма на плащане на такъв голям заем, но не след дълго всички касиерки се захванели с преброяването банкнота по банкнота.

След цели 2 часа чакане Алекс Кенжеев стиснал ръката на мениджъра и си тръгнал от банката доволен и без заеми.

Водещи

Най-четени