"Хуманоид" паднал от небето в Мексико 09.10 | 18:35

Там били останали два дълбоки кратера и фрагменти от вкаменяло същество

От Антония Михайлова

В края на септември жителите на полуостров Юкатан станали свидетели на странен светещ обект в нощното небе. Загадъчният обект изпускал синя светлина. На следващия ден мексиканците открили на мястото на падане въпросния обект.

Там били останали два дълбоки кратера и фрагменти от вкаменяло същество. Опитвайки се да ги съберат ведно, очевидците получили обект, напомнящ хуманоид, което не на шега изплашело възприемчивите мексиканци. Хората, намиращи се на мястото на находката, разказали, че след като се докоснали до фрагментите, започнали да ги мъчат силно главоболие и гадене.

Специалисти от Технологичния институт на Мерида, пристигнали веднага на "местпроизшествието", огледали "хуманоида" и заявили че това повече прилича на останки от метеорит или парчета космически боклук. Находката е отнесена в института за по-задълбочено изследване.

Това далеч не е първият случай на толкова странни находки, в които мексиканците виждат извънземни същества. През декември миналата година мексикански археолози откриха интересно погребение близо до с. Онавас, разположено в западната част на страната в щата Сонора. В общия гроб се намирали останките на 25 души на възраст около 1000 години. Почти половината от тях били със силно деформирани черепи, което ги правело в очите на археолозите подобни не на хора, а на извънземни.

Но според някои исторически източници местността, където бил открит гробът, вероятно е принадлежала на индианци от племето пима.

Водещи

Най-четени