1-ви януари е ден за забавления 01.01 | 10:02

4 предизвикателства за първия ден от Новата година

От Марина Митева

1 януари - може би, най-тежкият ден на годината - спи ни се, боли ни главата, въобще...

И имаме усещането, че първият ден от годината даже не съществува. Но знаем, че някъде там има и хора, които не проспиват този ден.

От sportuvai.bg веднага ни дават няколко идейки как да не пропускаме този ден.

1. Разходка в планината или където и да е

Като за начало - да започнем с нещо много простичко – разходка. Замислете се колко малко хора ще има по ски пистите, в планините, та даже и в центъра на града. Ако сте цяла компания, забавленията в планината може да са безброй. От организиране на преход до някой връх, през бой със снежни топки до правене на ледени фигури. А ако се сетите да си вземете и чай в термоси, тогава денят може да бъде безкраен и да не усещате и студа.

2. Литературно четене и състезание по готвене за цялото семейство

Ако все пак предпочитате да си останете на топло, поне направете нещо забавно с цялото си семейство. Например, всички застанете в кръг, изберете си една книга и нека всеки чете по 10 странички от нея. Като ви писне това, продължавате с редене на пъзел от 1000 части и приключвате деня с едно неповторимо състезание по готвене. Може участниците да са по-възрастните хора в семейството, а децата да са дегустатори и жури. Или пък, ако сте член на голямо семейство, тогава може да се разделите на отбори.

Какво още може да правите точно на 1 януари, вижте на sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени