10 неща, които не знаете за филмовата класика “Титаник” 14.01 | 16:29

Интересни факти от снимачната площадка на хитовата лента

От iNews.bg

"Титаник" е истински филмов феномен, който вълнува сърцата на зрителите и до днес. Той донесе много слава и пари както на режисьора си, така и на всички актьори, участвали в касовата продукция. Интересното е, че в началото никой не е предполагал и не е посмял да мечтае за огрмния успех, който жъне лентата след излизането си.

Винаги е много интересно да научаваме пикантни факти от снимачните площадки на подобни продукции, защото можем да разберем повече и за самата магия на киното като изкуство. Днес ще ви представим няколко интересни и малко познати факта от историята на заснемането на "Титаник", който със сигурност ще ви изумят!

1. Репликата "Аз съм господарят на света”, която героят на Лео извиква, когато се качва на кораба, всъщност не е била в сценария. Актьорът е импровизирал, но Камерън е харесал много сцената и е оставил думите му, които и до днес са смятани за една от най-известните филмови реплики.

2. Филмът е с продължителност 2 часа и 40 минути, точно толкова време е потъвал истинският кораб във водите на океана. Във филма са оставени и 37 секунди между предупреждението за айсберг и сблъсъка. Точно толкова е било и времето между сирените и трагедията през 1912 година.

Още малко известни факти от снимачната площадка на "Титаник” ще откриете в Jenite.bg! 

Водещи

Най-четени