10 психологически трика, които ще ви помогнат да оцелеете сред обществото 08.09 | 20:00

Създавайте си приятни спомени и подкрепяйте другите

От Йоанна Димитрова

Тези психологически трикове могат да направят живота ви по-лесен и да ви помогнат да се справите със стресовите ситуации.

1. Когато няколко души се смеят в група, всеки инстинктивно поглежда към човека, който му е по-симпатичен. Или човекът, с който иска да се сближи.

2. Ако сте нервен, а вие предстои отговорна работа, дъвчете дъвка. Така ще можете да се отпуснете, защото подсъзнателно мозъкът ви ще реши, че е време за ядене и ще се успокои.

3. Ако някой ви се развиква, запазете спокойствие. Може би това ще ядоса още повече вашия събеседник, но ще усети силно чувство за вина, заради поведението си.

4. Ако отговорът на събеседник не ви допада или чувствате, че е неискрен, не питайте отново. Само го погледнете внимателно в очите. Тогава той ще бъде принуден да продължи разговора.

5. Усмихнете се насреща. Ако искате да се чувствате щастливи се усмихвайте възможно най-широко. В резултат на това, на вас също ще се усмихнат съвсем искрено.

6. Когато е възможно, опитайте се да не се започвате изречения с думите "Аз мисля" и "Аз мисля". Несъмнено това показва, понякога, ненужна несигурност.

7. Преди важно интервю, представете си, че интервюиращият е ваш дългогодишен приятел. Така ще се чувствате по-свободен и ще се тревожите по-малко.

8. Ако се научите да изразявате радост, когато се запознавате с някого, то в крайна сметка той ще се радва да ви вижда често.

9. Ако си по време на среща се очаква някой да получи остри критики, опитайте се да седнете до този човек. В този случай, той е вероятно ще пребледнее и няма да бъде в състояние да се защити и ще се почувства самотен.

10. Опитайте се да проведете първата среща на място, което обичате. Така ще се сещате с добри емоции за дадената история.

Водещи

Най-четени