10 умения, които всеки мъж трябва да притежава 19.12 | 08:15

Защото дефиницията за “истински мъж” се е променила доста с годините...

От Мартина Панайотова

С вековете определението за истинския мъж се е променяло много. От този, който може с голи ръце да убие плячката, през най-заможния робовладелец до онзи, който може да си позволи най-голям лукс.

Следващите десет условия са необходими за оцеляването на съвременния мъж.

10. Футбол

Специално внимание към детайлите и познания за играта са необходими, за да можеш да играеш и да победиш. Разбира се, не всеки е длъжен да бъде добър футболист, но пък би трябвало да сте наясно поне с правилата в този спорт. Просто е... мъжко.

9. Да запали огън

Това на пръв поглед лесно и основно умение, всъщност, е доста подценявано от онези, които никога не са палили огън. Човек никога не може да бъде сигурен кога ще му се наложи да осигури огън, за да се стопли или просто за романтика.

Започвате с малки съчки, които подреждате в конусовидна форма (като индианско типи) и после постепенно добавяте по-големи клони. Не нареждайте клоните и съчките прекалено  нагъсто, но и не оставяйте много пространство. Както казахме - не е толкова лесно, колкото изглежда.

8. Да си завърже вратовръзка9053ec5a-bfa3-ecc4-c8ce-633cba6ee4f9

Представете си как се събуждате в деня на много важна делова среща или интервю, взимате си душ, обличате, нагласяте се и изведнъж... не можете да си завържете възела на вратовръзката. Оголената яка може да е готина и привлекателна дори за доста жени, но когато става дума за бизнес, би изглеждало доста нехайно и несериозно.

В мрежите за видео споделяне има доста кратки уроци, които ще са ви много полезни. Някои неща не се променят с времето - да изглеждаш добре е едно от тях.


7. Да спортува

Когато отидете на плажа и играете волейбол, или пък се състезавате в басейна с приятели, не искате да ви бият, нали? И най-вече, никой не иска да изглежда като идиот. Не можете да победите всички, но можете да избегнете срама.

Затова мъжът трябва да знае основните принципи на всички по-известни спортове като футбол, баскетбол, волейбол и дори риболов. Но също така всеки мъж трябва да е способен да обясни принципа на игра, в случай че жена го попита. Затова бъдете подготвени.

6. Поддръжка на кола

Представете си следната ситуация: на среща със сладко момиче, когато изведнъж колата се поврежда. Тя ви поглежда с големите очи, очаквайки, че знаете как да я поправите. Голяма "изненада” - не всички мъже за механици, но все пак подразбира се, че трябва да знае как се сменя гума например.

5. Верен приятел

Всеки мъж има определени отговорности към приятелите си. Една от основните е да помага на другарите да свалят някоя мацка като, например, започне разговора. Трябва да сте готови дори да понесете леки физически наранявания в името на това да защитите приятел.
Тези жертви и подкрепи ще бъдат запомнени, а някога и върнати обратно.

df248eb8-c30b-570a-8926-3d641f51c9e1
4. Събеседник

Понякога умението да общуваш е цяло изкуство. Да бъдеш интересен и харизматичен, без да доминираш в разговора е тънкост само за истинските мъже. Той трябва да има чувство за хумор, както и компетентно мнение за важни събития: от заплахата от Иран като ядрена сила до проблема с бездомните кучета.

3. Първа помощ

Да умеете да превързвате рани, изгаряния, синини и какво ли още не уж "незначимо” нараняване, може да се окаже доста полезно умение. А защо то е важно смятаме, че е пределно ясно. Ще избегнете паниката при опасна ситуация, ще помогнете за безопасността на околните и може да спасите нечий живот.

2. Да поправя разни неща

Повечето домакински проблеми като скърцаща и повредена врата или пък запушена мивка, могат да бъдат поправени лесно от някой, който има поне малка идея какво да прави. Умението да поправяте елементарни повреди сам ще ви спести пари и ще ви накара да се чувствате много по-полезен.

1. В кухнята

Отдавна са отминали дните за лов и събирачество, когато каквато и да е налична храна е била считана за добра. Истинският мъж трябва да знае какво да прави в кухнята и да умее да готви вкусни ястия от време на време. Ако нямате идея как стават нещата на територията на жена ви в къщата, отворете някоя готварска книга или просто потърсете кулинарно предаване.

Водещи

Най-четени