100-годишен французин постави впечатляващ рекорд 17.02 | 20:37

Възрастният човек навъртя 24 километра за час „езда“ с колелото

От iNews.bg

Французинът Робер Маршан отбеляза подобаващо своя стотен рожден ден. Само три месеца, след като навърши впечатляващия брой години, той постави рекорд – качил се с колелото си, отишъл до колодрума и карал в продължение на един час. Изминатото разстояние е 24,25 километра.

Това постижение е един от малкото рекорди, поставени от над 100-годишни хора, които не са свързани с възрастта им, коментира Reuters.

Не искам да си играя на шампиони. Просто исках да направя нещо, с което да отбележа рождения си ден, коментира юбилярът.

Маршан е велосипедист - аматьор. Това обаче не му пречи преди 10 години, когато е бил на 90-годишна възраст, да се качи на колелото и да измине разстоянието от Бордо до Париж за 36 часа.

Явно за него ден, на който да не е на колелото, се води за загубен. Ежедневно той си налага да изминава по 100 километра с велосипеда си.

Относно рекорда си, 100-годишният Маршан коментира, че е било предизвикателство отново да се върне в колодрум – нещо, което е правил за последно през 1937 година.

Водещи