100 оргазма на ден? Не, не е шега! 02.10 | 14:53

Жена, страдаща от рядко заболяване ги получава с часове, даже и да не иска

От Гергана Златкова

Да получиш 100 оргазма и то в един ден? Смятате, че е абсолютно невъзможно? Е, тогава трябва да ви разкажем за Рейчъл – средностатистическа домакиня от Атланта, Джорджия. Американката е много предпазлива когато се налага да ползва пералнята си. А защо?

Рейчъл, която е майка на три деца, изпитва продължителни, но нежелани оргазми, понякога часове наред. И това може да бъде предизвикано от прости ежедневни дейности, например пране.

"Когато пералнята превключи на центрофугата, не искам дори да се докосвам до нея", споделя домакинята пред Discovery documentary по повод състоянието си.

А какво всъщност е то?

Рейчъл страда от рядко, сравнително ново заболяване, познато като синдром на постоянната сексуална възбуда или още перистриращо генитално разтройство. Това е болест, която е противоположна на фригидността при жената. Страдащите от този синдром изпитват регулярно повтарящи се неконтролируеми и различно продължаващи пристъпи на сексуална възбуда, без това да е свързано с желание за секс.

"Каквито и да е било вибрации все едно "ме отключват". И ако не вложа цялата си енергия да контролирам тялото си, сигурно няма да мога да изляза навън! Понякога са дори повече от стотици... хиляди!", коментира американката във филма, посветен на нея, "100 Orgasms A Day”.

И докато Рейчъл трябва да се смята за щастливка, тъй като навреме е установила симптомите на заболяването си и се е научила да контролира част от тях, то други жени нямат този късмет.

Медицинската сестра Ким Рамзи ( 44 години) от Ню Джърси усетила, че същото нещо се случва и с нея когато се намира в кола или влак. Тя споделя пред the Sun: "Усещането е много различно, но и много приятно. И докато другите жени се чудят как да получат оргазъм, аз се опитвам да подтисна моите!".

Първите данни за странната болест датират от 2009 година. Тогава е холандската секс терапевтка Сандра Лайблум се сблъсква за първи път с подобен случай. За да помогне на свой пациент тя се заема да проучи какво всъщност представлява това заболяване.

"При мен дойде пациентка, която ми каза, че няма значение дали е сутрин, следобед или вечер, животът й се върти само около това да получи оргазъм. Чувствала се сякаш животът ѝ бил откраднат от нея. Трябваше да ѝ помогна, тя беше безсилна да се справи", споделя лекарката.

Към момента са регистрирани повече от 30 случая на синдрома на постоянната сексуалната възбуда по целия свят. И въпреки различните техники, които се прилагат, за да бъдат излекувани пациентите – от медитация, до приемане на различни медикаменти, за момента единственият резултат е кратко подобряване на състоянието.

Видеото към филма на Discovery documentary, посветен на Рейчъл - "100 Orgasms A Day" можете да видите тук.

Водещи

Най-четени