11 вида оргазъм 23.09 | 12:08

А знаете ли, че освен G-точка жената има и А-точка?

От Мартина Панайотова

Колко вида оргазъм сте получавали? А за колко сте чували?

Блажено си мислите, че всичко в тази област е ясно. И ето, че се появява американската психоложка Марин Балфор, за да разбие на пух, прах и оргазми всичките представи. Материал за нейните професионални становища бе публикуван в The Sun.

Там мимоходом се споменава, че, според ново изследване на учените в Ню Джърси, една от всеки три жени получава оргазми много рядко. Или никога. А в същото време д-р Балфор разказва за съществуването на щастливки, които могат да стигнат до края едва ли не и от въздуха.

Различните видове оргазми, описани от специалистката, и представени от Jenite.bgq дори не могат да се преброят на пръстите на двете ръце. Вижте за какво става въпрос:

1. Оргазъм на G-точката 

"Всъщност това много прилича на мъжката възбуда" - обяснява д-р Балфор. - "То е вид женска ерекция. Единствената разлика е, че всичко се случва вътре във вагината." 

2. Бързото "О"  

"Клиторът е толкова важен за получаването на удоволствие, че там сексуалната възбуда винаги се усеща до някаква степен. Ако сте мъж, представете си, че всички нервни окончания по пениса свършваха в една точка с големината на грахово зърно. Затова клиторът реагира така явно на определени докосвания."

Клиторният оргазъм е удоволственият връх, който жените най-често изкачват, но това не означава, че всяка от нас го изпитва по еднакъв начин. "Чувствителността e много различна при различните жени. Някои предпочитат леко докосване, други изискват по-силна стимулация."

3. Мързеливото "О"

Този вид оргазъм отнема повече време и обикновено се постига чрез ритмично проникване. Ето как го описва многознаещата докторка:

"Започва от вагината, след което или остава съсредоточен в таза и долната част на стомаха, или се разпространява оттам. Много жени го описват като по-слаб, но по-дълбок като усещане. Отново има разлики между отделните хора."

4. Тантричен оргазъм

Случва се рядко и е придружен от еякулация на жената. "Идеята е, че освобождава негативните емоции и изпълва дамата с лека, еуфорична енергия и чувство на удовлетворение и мир. Този оргазъм е много дълбок" - обяснява д-р Балфор. На нас обаче ни се струва, че не е нужно "пръскащият" оргазъм да бъде чак толкова задължително обвързан с духовния свят.

5. Оргазъм на А-точката 

Говорили сме си за G-точка, но за местенце, обозначавано с "A", нямаме кой знае каква информация. Д-р Балфор отново ни идва на помощ, като обяснява, че в случая става въпрос за оргазъм, който се постига чрез дълбока вагинална стимулация. Според психоложката, мисионерската поза е най-подходяща.

"Това е същата стена, на която се намира и G-точката. С други думи - участък чувствителна тъкан върху вътрешния преден край на вагиналния канал, между шийката и пикочния мехур."

Кои са останалите шест вида оргазъм, може да се осведомите в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени