11 вярвания, които са напълно погрешни 01.04 | 17:00

Истината за тях е съвсем различна

От iNews.bg

Човек формира знанията си според това, което е чул. Докато расте, всяко дете слуша от семейството, приятелите и учителите интересни факти за света. Така те стават самата истина за всеки от нас. Няма нищо лошо в това, всъщност е напълно нормално. Но невинаги нещата са така, както ги знаем. Има изключително много на брой популярни "факти", които всъщност са напълно неверни. Тези погрешни схващания са широко разпространени, така че може да се изненадате, но дори и днес в някои от тях се вярва.

1. Човекът НЕ се ражда с напълно развит мозък. Има доказателства, че мозъкът продължава да произвежда нови клетки в определени региони. Този процес се нарича неврогенеза.


1238294


2. Цветът на сополите НЕ показва дали имате бактериална или вирусна инфекция. Този цвят може да варира в зависимост от различни фактори, но не може да определи вида на заболяването.

3. Златните рибки НЕ помнят по 30 секунди. В действителност те могат да помнят неща в продължение на месеци.

1238297


4. Мълнията МОЖЕ да "удари" два пъти на едно и също място. В действителност, Емпайър Стейт Билдинг е удряна от светкавици до 100 пъти на година.


1238292



5. Прилепите НЕ са слепи. Фразата "сляп като прилеп" е напълно нелогична. Въпреки че използват ехолокацията, за да летят и ловуват през нощта, прилепите имат очи и могат да виждат.


1238298

 

 

Останалите 6 можете да видите в Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени