13 красиви татуирани българки 24.01 | 14:25

Първият календар с тату момичета у нас е вече факт

От Ваня Савкова

Те са 13. Колко фатално?! Всъщност няма нищо страшно в това, защото и 13-те са приказно красиви. И татуирани. Те са момичетата от първия по рода си календар с татуирани мадами, правен в България. А фотографът е също една много готина дама - Драга Сапаревска.

Някои от момичетата може би сте виждали на Tattoo Fest-а или някъде другаде, с останалите ви предлагаме да се запознаете сега и най-вече като се сдобиете с този уникален календар за 2013 г.

На корицатa ще видите прекрасната Кари, месец януари ще ви се стори по-топъл, благодарение на Наджие, през февруари ще се радвате да виждате Катрин, март е за Моник, април ще е страхотен с Алекс, май е за Мона, юни - става топло с Йоана, юли се разгорещява заради Мая, августовска жега, благодарение на Теодора, септември ще е по-ведър с Джеси, октомври е по-красив с Ивон, през ноември ще се радвате на Диляна, а през декември доволно ще приключите годината с Надя.

Вижте как се е родила и осъществила идеята за първия календар с красиви татуирани български момичета. Разбираме от Драга Сапаревска:

Разкажете как се роди идеята за този календар. Той е първият по вида си в България, нали така?

Заедно с Емил, моят съпруг, с когото организираме Tattoo Fest-а и изобщо опитваме да наложим тази култура на татуирането, ни дойде тази идея. Забелязахме, че в България има много момичета, обилно татуирани и то с хубави татуировки, които изглеждат стилно и са красиви. Всъщност искахме малко да разбием властващия стереотип за това какво е красива жена.

А мислите ли, че татуировките правят една жена по-красива?

Красотата е едно много абстрактно понятие. Моето мнение е, че една красива татуировка може да допълни женската красота и да я засили, да я подчертае, но всичко трябва да е направено с вкус.

Колко са момичетата в календара?

Не можахме да се ограничим до 12. Затова снимахме 13 момичета, 12 за всеки месец и едно на корицата.

Как ги намерихте? Имаше ли конкурс?

Беше много интересен целият процес по намирането им. Защото знаехме, че има такива момичета, но не знаехме къде са. А се изисква и доза смелост от страна на момичетата, за да се покажат. За да ги намерим, решихме да направим Tattoo&Pin-up party, като идеята беше да привлечем освен майстори на татуировките, но и почитателки на татуировките, сред които да изберем и лица за календара. Идеята беше календарът да бъде готов за Tattoo Fest 2012, за да можем да го представим там.

На това парти набелязахме момичетата, после продължихме с конкурс в интернет и в един момент се оказа, че имаме одобрени доста момичета, повече от 12-13. И с тези, които не включихме в календара, направихме изложба на Tattoo Fest 2012.

Какво още разказаха авторите и снимки от самия календар може да видите в Div.bg.



Водещи

Най-четени