13-тонна елха грейна в центъра на Ню Йорк (ВИДЕО) 04.12 | 10:45

Дървото било набелязано от главния озеленител на центъра Рокфелер още преди няколко години

От Беатрис Николoва

Хиляди нюйоркчани се събраха на церемонията на площад Рокфелер по запалване на светлините на главното коледно дърво на Ню Йорк, съобщиха от News World. На церемонията пяха Лейди Гага, Тони Бенет, Марая Кери и Синди Лоупър.

Главната елха на Ню Йорк е 13-тонна и беше изправена през ноември на площада със строителен кран. Тя е на възраст около 90 години и е доставена от град Денвил, в щата Пенсилваня.

Дървото било набелязано от главния озеленител на центъра Рокфелер още преди няколко години, но тогава той решил, че елхата трябва да порасне още малко, за да се превърне в главното новогодишно дърво на Ню Йорк.

Елхата беше украсявана в продължение на няколко дни и сега върху нея има гирлянди, състоящи се от 45 000 разноцветни енергоспестяващи лампички. На върха на 26-метровото дърво по традиция има огромна кристална звезда, дело на компанията Сваровски.

Светлините на елхата ще бъдат угасени на 7 януари догодина.

Церемонията по запалването на светлините беше помрачена от протест в района срещу решението на съдебно жури да не праща на съд полицаят, удушил невъоръжен афроамериканец.

Водещи

Най-четени