20 изключително ценни съвета за 20-годишни и нагоре 01.07 | 11:11

Задължително четиво

От Ивайло Коралски

В следващите редове можете да откриете 20 изключително полезни съвета на американския писател и бизнес коуч Жулиен Смит.

Въпросните наблягат на върху зомбирането на модерния човек и по-точно как да избегнем въпросното. Споделените съвети ще ни помогнат да се ориентираме по-добре в живото риалити, в което участваме.

Та:

1. Светът се опитва да ни направи глупави

Като се започне от банковите такси и лихви и се мине през всичките ненужни приложения за смартфони, та чак до глупавите диети. Глупавите хора се поддават по-лесно на внушения и е по-лесно да им се вземат парите. Самообразовайте се толкова, колкото можете, за да бъдете богати, независими и щастливи.

2. Не вярвайте сляпо в образователните институции

Докато те готвят учебните планове, системата остарява, а понякога дори се разпада. По-добре се научете да печелите уважението на хората по пътя на лидерството, а не по пътя на следването.

3. Четете колкото може повече

Научете се да четете книгите бързо и с високо ниво на запомняне. Напълно реално е една книга да бъде прочетена за седмица.

4. Старайте се постоянно да общувате с всеки

Станете повелителят на общуването. Опитвайте се да намирате в събеседниците си това, което ви харесва у тях, и по-късно се обръщайте именно към тази им страна.

5. Не губете време да скромничите

Скромността е вътрешното убеждение, че емоциите могат да повлияят на процеса на вземане на решенията ви. А всъщност е точно обратното.

Още, в Div.bg.

Най-четени