23 години без поща 28.09 | 13:36

Пощальони не са събирали писмата от натоварена пощенска кутия над 2 десетилетия

От Олга Андреева

Британските кралски пощи признаха за един от най-сериозните гафове в историята си.

Оказва се, че пощенска кутия на една от най-натоварените жп гари в Бирмингам, New Street, е била забравена цели 23 години, пише в. Telegraph.

На практика в нея са били открити писма и пратки още от 1989 г. Открити са случайно – строителни работници, работили по реновирането на гарата, открили прашните писма, когато миналата седмица демонтирали пощенската кутия.

От пощенската служба не могат да си обяснят как кутията е била подминавана от пощальоните цели 20 години като в същото време е била пред очите на хиляди пътуващи.

По-рано тази година кутията е била затворена, след като били получени множество оплаквания от хора, чиито пръсти се заклещили в тесния процеп за пускане на писма.

Върху кутията бил поставен знак "не работи", а пощальон признава: "Честно казано, въобще не знаехме, че на това място има пощенска кутия."

Говорител на компанията-оператор на жп мрежата във Великобритания, Network Rail, заяви, че много пощенски кутии, разположени на гари, са били премахнати от съображения за сигурност, но че явно тази конкретна е била изпусната.

От Британските кралски пощи признаха, че са ужасно озадачени от ситуацията, но обещаха да направят всичко възможно всички писма да бъдат доставени.

Водещи

Най-четени