3 прости начина да се справите с досадници 23.09 | 15:57

Някои хора просто не спират да говорят

От iNews.bg

Хората са социални същества, те търсят себеподобни, сприятеляват се, изслушват чуждите проблеми и очакват ответна реакция. Някои от тях обаче са толкова досадни, че не спират да говорят и говорят. В този момент се опитваме да сме любезни и да чуем събеседника, но понякога просто не става. Затова ще ви споделим 3 прости начина да се справите с бъбривците.

Разговорът започва, а събеседникът говори и говори и просто няма намерение да млъкне. Прекъснете го няколко пъти и ако не се усети, кажете че трябва да свършите неща или говорите с някого (зависи от ситуацията). Идеята да не се слушате досадника повече от 5 минути.

Ако сте в компания може да изръсите нещо леко грубичко по повод "вечната" му история с надеждата бъбривецът да се усети. Да се надяваме, че другите ще съберат смелост и те да прекъснат въпросния човек.

В момента, в който прекъснете някой, трябва да има с какво да смените темата, ако просто кажете една дума, има възможност монологът да започне отначало. Разбира се, най-лесно е просто да си тръгнете, но й е най-грубият.

Водещи

Най-четени