33-годишен мъж умря шест пъти и се върна към живота 28.08 | 17:55

"Умрях ли?" е един от първите въпроси на атлета, който очаква да му се направи трансплантация

От Лазар Тодоров

Андрю Британ колабирал часове след като пристигнал на Малдивите, където трябвало да отпразнува медения си месец. Само пет дни след мечтана сватба с любимата жена той е транспонтиран до болница в Банкок, Тайланд, където е подложен на животоспасяващи процедури. В тялото му е поставен временен балон, който да поддържа сърцето му.

В момента мъжът чака да му бъде извършена трансплантация, но преди това трябва да се намери подходящ донор. Атлетът получил сърден удар, който бил странна реакция от вирус, съобщава изданието Daily Мail.

"Аз поисках химикал и лист, на който написах: "Умрях ли?" По-късно научих, че пет пъти съм получил сърдечна недостатъчност на Малдивите и една няколко дни след това", споделя пациентът.

33-годишният атлет винаги е имал страст към здравословния начин на живот и фитнеса. Играе скуош от ранните си години и съвсем скоро преди сватбата се е върнал от тренировъчен лагер по триатлон.

След сватбата младоженците отлитат щастливо към Малдивите, но още по време на полета Андрю започва да се чувства зле.

"Помислих, че просто съм уморен и махмурлия след сватбата или че ми прилошава от лошата храна в самолета", разказва мъжът.

Веднага щом пристигнали на острова, младоженците се обадили на доктор и Андрю бил прегледан, но останал на легло вкъщи.

"Чувствах се токова болен, че не можех да стана от леглото."

На другия ден той е откаран в болница. Измерване на кръвното му налягане показва 200 удара в минута. Веднага му е направен дефибрилаторен шок, за да се нормализира ритъмът на сърцето му.

Докато лекарите решават какви медикаменти да използват, за да възстановят организма му, други органи на пациента започват да създават проблеми. Той губи 11 литра течности, когато бъбреците му спират да работят.

1024392

 

За щастие  е достатъчно стабилен, за да бъде трансплантиран в болница в родния му град, където прекарва седем седмици.

"Казаха ми, че съм се разболял от вирус, който атакувал сърцето ми и това се оказва изключително рядко срещано.", разказва атлетът.

Той споделя още, че въпреки шестте сърдечни удари и проваления меден месец е голям късметлия и очаква трансплантацията да бъде успешна, защото няма търпение да си възвърне доброто здраве и да спечели на световното състезание по скуош.

Съпругата на Андрю го посещава редовно в болницата след работа. Младоженците вечерят заедно, и се надяват съвсем скоро всичко да си поеме по нормален ритъм.1024393

 

 

 

 

Водещи

Най-четени